Stang, ikke Sandberg, bør styre skuta til Listhaug

Sylvi Listhaug har besluttet å overlate statsrådansvaret sitt til Per Sandberg, nestlederen i Frp og fiskeriminister.

- Forskjellige raser, religioner og kulturer må ikke blandes hvis vi skal ha et harmonisk samfunn i Norge, sa Sandberg i 2003, og det er lite som tyder på at han har endret mening om dette.

Sandberg egner seg åpenbart ikke til å ta over ansvaret for dette feltet.

Listhaug har Fabian Stang som statssekretær, en godt likt politiker som ikke er en splittende figur på innvandringsfeltet; hvorfor ikke trekke på ham i denne permisjonsperioden?

Frp krever selvsagt at vervet overlates til en annen Frp-er; det hadde blitt rabalder blant partimedlemmer og støttespillere dersom hun gav det vekk til Høyre.

Hvis Listhaug i det hele tatt har et ord med i spillet her, bør hun tenke litt bredere enn sitt eget parti, og kanskje på sitt eget renommé.

Jeg undrer også på hvorfor Erna Solberg -- og Kongen -- går med på dette.

Listhaug har fått mye ufortjent skitt kastet hennes vei, av både pressen og andre politikere. Hun har faktisk ikke ordlagt seg på samme måte som Sandberg gjør og har gjort, til tross for at mediene ofte prøver å fremstille det slik.

Det går an å forsvare Listhaug som innvandringsminister; det går ikke an å forsvare Sandberg.

Fabian Stang virker som et mer pragmatisk valg, fremfor å overlate skuta til brannfakkelkaster Sandberg med dobbelt statsrådansvar.

Sandberg ut; Stang inn.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits