Den rasistiske aksepten for omskjæring

Frp har blåst liv i debatten om rituell omskjæring av guttebarn i Norge, som regjeringen innførte en ny lov for å regulere i 2015; Frp's landsmøte gikk nylig inn for å forby rituell omskjæring.

Det store flertallet av den norske befolkningen er imot denne praksisen, så det er rart at Frp er første og eneste parti som går inn for å forby den.

I kjendislegen Wasim Zahids innlegg om temaet streifer han innom kjernen til hvorfor mer sosialliberale partier som SV og Venstre har berøringsangst for å gjøre det samme som Frp:

Den historiske forfølgelsen av jøder i Europa gjør et forbud mot omskjæring ekstra vanskelig.

Det tar seg dårlig ut. På den andre siden hadde vi ingen problemer med å både fordømme og forby den afrikanske tradisjonen med kvinnelig omskjæring, selv om vår historiske behandling av afrikanere heller ikke er noe å skryte av. (ja, kvinnelig omskjæring er mye verre og mye mer ødeleggende, men den milde formen er prinsipielt sammenlignbar med den mannlige)

Forskjellen mellom Frp og SV eller Venstre? Førstnevnte er ikke opptatt av politisk korrekthet, de to sistnevnte er det.

Dermed tør man rett og slett ikke utfordre den jødiske minoriteten på dette pga. jødenes belastede historie i Europa.

Forstander i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn, har spilt på dette i en rekke uttalelser siden Frp-vedtaket. Budskapet til Kohn (og likesinnede) er ikke til å ta feil av: forbyr du dette, er du antisemittisk.

Men den afrikanske skikken med kvinnelig omskjæring? Nei fysj og fy, den har vi ingen problemer med å utfordre!

Så det bunner altså ut i en slags etnisk rasisme, at man aksepterer rituell omskjæring basert på hvem som gjør det.

Nå vil noen si det samme som Zahid nevner, at kvinnelig omskjæring pleier å være verre og mer ødeleggende enn den jødiske varianten.

Betyr det at vi hadde tillatt kvinnelig omskjæring dersom det var gjort på en måte som var "like skadelig" som den som utføres på gutter? Slike nyanser har man ikke tatt høyde for da man har innført forbud mot kvinnelig omskjæring.

Grunnen er ganske enkel: Vi har sympati med jødenes krav om "religionsfrihet" mens vi avviser det samme når det kommer fra afrikanere.

Dårlig europeisk samvittighet overfor jødene fører til en rasistisk juridisk praksis rundt omskjæring.

Det er på høy tide at partier som SV, Venstre og Arbeiderpartiet gjør det klart at den kroppslige integriteten til barn skal stå sterkere enn foreldrenes påberopte religionsfrihet til å permanent endre kroppen til sitt (sped)barn for å låse dem inn i en religion og dermed frata dem religionsfriheten på livstid.

(Jeg har dessverre lite tro på at de konservative kreftene i Høyre, som gikk i bresjen for å beskytte denne praksisen i Norge, kan omvendes.)

Å kjempe for alle barns rettigheter uavhengig av tro er ikke antisemittisk. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits