Snakker vi snart president Pence?Pressen har vært besatt av å finne bevis for at Trump-kampanjen samarbeidet med russerne om å vinne mot Hillary Clinton. Gjennom det siste halvåret har det haglet med påstander om dette, til tross for at FBI og andre etterforskninger har måttet konstatere at de ennå ikke hadde bevis for dette.

Tidligere FBI-direktør ble tvunget av Trump til å innrømme at Trump ikke var personlig under etterforskning, ved å offenliggjøre det som del av hans avskjedigelse. En CNN-produsent ble fersket med en innrømmelse om at CNNs Trump/Russland-dekning kunne lett kalles en heksjejakt fordi de egentlig ikke hadde noe å gå på.

Men CNN-produsenten sa også noe interessant i lys av dagens store nyhet om Donald Trump Jr: Dersom det fantes klare bevis på noe mot Trump-kampanjen angående Russland, så hadde det lekket ut.

Nå har det for første gang kommet klare bevis på Trump-kampanjens sammenblanding med Russland.

De fleste er opptatt med å freake ut over at Donald Trump Jr. møtte med en russisk advokat i juni 2016, fordi hun skulle angivelig ha en drittpakke om Clinton, og at han var klar over at advokaten hadde bindinger til den russiske stat.

Dette er et blindspor Trump-motstandere ikke burde følge, av minst tre grunner.

Først, så kan man lett sammenligne dette med Clinton-kampanjens sammenblanding med ukrainerne, og de eksplosive (men helt uverifiserte) "golden shower"-dokumentene som ble sendt rundt tidligere i år av Trumps motstandere. Trump-leieren kan med rette si at demokratene hadde gladelig mottatt hjelp fra russere for å sverte ham, dersom det hadde skjedd.

For det andre, så ser det ikke ut til at den russiske advokaten som møtte med Donald Trump Jr. hadde helt andre motiver for å snakke med Trump-gjengen enn å hjelpe dem mot Clinton.

Hjelpen som snakkes om i e-postene med Trump Jr. var ikke reell, det fantes ingen drittpakke mot Clinton angående ulovligheter i sammenheng med Russland under hennes tid som utenriksminister.

Sist, men ikke minst: So what? kan Trump-leieren si, og det har de allerede begynt å si. Trump-gjengen tok et møte med denne advokaten, hun skulle gi dem noe skadelig info om Clinton, de endte opp med å ikke få det, og så skjedde det (kanskje) ikke noe mer.

Det er ikke ulovlig å snakke med en russisk advokat. Og igjen: Er det virkelig noen som tror at Clinton-kampanjen hadde motstått samme fristelse dersom de hadde blitt tilbudt dette av Russland eller et annet land?

Nei, det mest interessante med e-postene til Trump Jr. er at de beviser at Trump-kampanjen visste at russerne ønsket å hjelpe dem.

Helt siden ifjor høst da det kom påstander om at Russland forsøkte å påvirke valget, og at de ønsket å påføre USA kaos ved å hjelpe en realitykjendis bli president, har Trump-leiren avvist dette som #fakenews.

En rekke av Trumps medarbeidere hadde møter med forskjellige russere gjennom valgkampen, som de senere har sagt at de ikke kjente til var koblet til russiske myndigheter. FBI og andre har uttalt at det finnes noe bevis for at Russland forsøkte eller klarte å lure Trump-medarbeidere via slike spioner.

Nå som det kommer frem at Trump-leiren ble fortalt i juni 2016 at Russland ønsket å hjelpe dem slå Clinton, og at russiske statsadvokater skulle bistå dem med dette, får disse møtene med forskjellige russere i etterkant en helt annen vri.

Trump-leiren må ha visst at en hver russer som tok kontakt med dem kunne være en politisk liaison på vegne av Kremlin.

Som Vox også skriver, reagerer Donald Trump Jr. overhodet ikke på Goldstones beskjed om at drittpakken de skulle få fra den russiske advokaten var "en del av Russland og dets regjerings støtte til Mr. Trump".

Det fremstår som om Trump Jr. allerede var klar over dette.

Trump-leiren og deres tilhengere vil da ha vanskelig for å forklare hvordan Trump og alle rundt ham har nektet for nettopp dette hele veien.

For det betyr at, tross all den falske informasjonen pressen har spredt det siste året om Trump og Russland, har de nå endelig funnet gull.

Jeg er ikke sikker på at det ble noe sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland, men det er heller ikke det som trengs for å felle Trump.

Trump kan ikke fungere som president med dette hengende over seg, troverdig tvil om hvorvidt de falt for fristelsen til å jobbe med russerne.

Da snakker vi president Pence innen neste høst, enten via riksrett eller at Trump går av.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits